DAI LI
 
Gabriela Fratila
daili_love@yahoo.com
0721.809.156 / 0766.311.076

 

interviu   
certificate
astrologie
terapii
feng shui
cursuri reiki
oceanic
consiliere
helaria

 


 

REIKI

Legendele continentelor Lemuria, Mu, Atlantida, povestesc despre folosirea energiei în viata cotidiana. Reiki era o componenta a civilizatiei cunoscute azi sub numele de Mu. Distrugerea civilizatiei Mu si, mai tarziu, a civilizatiei atlante, a facut ca tehnicile de vindecare sa ramana cunoscute numai de cateva persoane alese anume sub forma scrisa sau pastrate în învataturile esoterice ale Indiei, corespunzatoare culturii Shiva timpurii.

Istoria Reiki-ului traditional promovata de americani începe cu sec. XIX, cu dr. Mikao Usui, care a trait între 1856-1926. Este fondatorul sistemului Reiki Usui. Se spune ca, desi cunostea magnetismul si artele martiale, dr. Mikao Usui a intrat într-o stare depresiva profunda si de durata, din care nu putea sa mai iasa, în jurul varstei de 50 de ani. Ca urmare, a hotarat sa se retraga pe muntele Kurama 21 de zile pentru mediattie, post si rugaciune. Acolo a trait o experienta care în limba sanscrita înseamna sattorri , care e dificil de tradus. Unii considera ca se poate traduce prin “iluminare”; dar Mikao Usui nu a fost un iluminat. Se poate spune ca a fost o constientizare. În realitate, a fost mai mult decat o constientizare si mai putin decat o iluminare. Am putea spune ca a fost o experienta mistica. În ultima dimineata, înainte de rasaritul soarelui, dr. Mikao Usui a vazut venind spre el un proiectil de lumina de un alb stralucitor. Lumina l-a lovit în zona fruntii si pentru un timp si-a piedut cunostinta. Apoi a vazut milioane de baloane multicolore si, în final, simbolurile Reiki scrise ca pe un ecran. În timp ce vedea simbolurile primea informatie în legatura cu ele despre modul cum activeaza energia vindecatoare. Era prima activare Reiki, redescoperita pe cale psihica, a unei metode antice. Dr. Mijao Usui a parasit muntele Kurama redescoperita pe cale psihica, a unei metode antice. Dr. Mijao Usui a parasit muntele Kurama cunoscand metoda de vindecare folosita de Iisus si de Buddha. Urmare la aceasta experienta, si-a dat seama ca poate canaliza energia care avea alte caracteristici decat energia Ki pe care o cunostea deja. Caracteristica principala a energiei Ki este ca poate fi dirijata mental.

Coborand muntele, dr. Mikao Usui a experimentat 4 miracole:

Si-a ranit talpile si, instinctiv, s-a oprit si si-a asezat mainile pe ele. Palmele s-au încalzit si talpile s-au vindecat.

Dupa 21 de zile de post a mancat normal la casa la care a ajuns, fara dureri de stomac.

Femeia care servea în casa avea o durere de gat foarte puternica. Dr. Mikao Usui a vindecat-o prin plasarea mainilor de o parte si de alte a fetei. Întorcandu-se la manastirea sa, a vindecat cu ajutorul mainilor pe superiorul manastirii tintuit la pat de o criza de artrita.

Meditatia si rugaciunea

Meditatia si rugaciunea sunt vehiculele care va poarta în locurile pacii sufletesti care va duc la împacarea cu Dumnezeu. Meditatia calmeaza si linisteste simturile exterioare, dispare dependenta de simturi, desi ele continua sa existe. Exersând 15 – 30 minute pe zi se simte linistea pura , unde nici un gând perturbator nu patrunde, mintea fiind un observator tacut. Astfel, devii un vehicul perfect, receptorul mesajelor de la îngeri, de la Dumnezeu, de la sinele superior, de la ghizii spirituali personali. Esenta rugaciunii depinde de claritatea, intensitatea si credinta manifestata. Toate acestea înlatura emotiile negative din experientele trecute. Credinta este mintea care accepta realitatea lui Dumnezeu sau a fiintei supreme.

1) “Te rog, Doamne, cu smerenie si cu toata iubirea mea, cu toata puterea de rugaciune, creeaza în jurul meu o sfera de lumina care sa ma protejeze împotriva tuturor formelor de agresiune venite de oriunde si de oricând, de acum si de alta data, pentru totdeauna”.

2) “Daruiesc iubire Sfintei Treimi tuturor entitatilor de lumina din cerurile superioare, daruiesc iubire tuturor oamenilor, plantelor, muntilor, vailor, apelor, planetei Pamânt”.

(În timp ce se spune aceasta rugaciune ridicam mâinile cu palma în sus pe inspiratie si le coborâm cu palma în jos pe expiratie.)

Încheierea ideala a oricarei rugaciuni este “Faca-se voia ta, Doamne”.

Realizarea sferei de protectie

Te vezi înconjurat de o sfera de lumina alba, penetrabila doar de ce este alb, pur, de ceea ce îti este benefic. Din interiorul acestei sfere îti poti observa zonele întunecoase ale aurei, care odata aduse la suprafata ajung în afara sferei de protectie si nu se mai pot reîntoarce în aura. Observa si constientizeaza ce simti acum, când ai aceasta sfera de protectie. Ea ne permite:

• identificarea mai rapida a persoanei cu lumina, cu puritatea

• permite detasarea de amintirile traumatizante ale subconstientului

• se creeaza o legatura constienta cu sursa luminii

Pozitia palmelor în autotratamentul Reiki

Dupa ce ne-am spalat pe mâini de eventuale impuritati energetice, multumim entitatilor de lumina ca suntem un canal Reiki si cerem ajutorul pentru a canaliza energia catre propriul corp. Apoi asezam mâinile pe corp, câte 5 minute pe fiecare pozitie (12 x 5 = 60 minute).

Daca nu avem timp o ora, putem fractiona autotratamentul în 2-3 reprize. Daca adormim în timpul autotratamentului, vom continua dupa ce ne trezim.

Daca dorim sa facem un dus, îl facem înainte de autotratament.

Daca nu avem timp într-o zi sa ne facem autotratament, canalul Reiki nu se închide.

Se poate face Reiki zilnic, de întretinere.

Daca apar dureri într-o zona care nu apare bine precizata, ne asezam mâinile acolo, fie ca am facut sau nu autotratament în ziua respectiva. Durata de 5 minute este aproximativa, în sensul ca putem sa stam si o ora într-o anumita pozitie.

Pe masura ce practicantul Reiki evolueaza, el/ea devine mai sensibil la energiile subtile care ne inconjoara. De-a lungul epocilor, zone anume din natura au fost folosite pentru dezvoltarea spirituala si a puterii de vindecare. Multe dintre aceste zone se afla sub control religios sau politic sau sunt zone sensibile pentru culturile indigene care le-au considerat drept locuri sacre de-a lungul secolelor.

Mama Geea deschide noi zone pe aceasta planeta pentru ca cei ce doresc sa-si poata mari capacitatile spirituale si de vindecare si care vor sa impartaseasca aceste lucruri si celorlalte stiinte. Zona ce se afla sub Marea Neagra intre sud- estul Europei si Orientul Apropiat este o nou creata “poarta” catre energia vindecatoare. Scopul acestei zone energetice este sa suplimenteze sau sa mareasca legatura practicantului cu “Inima Divinei Mame”. Practicantul Reiki poate accesa aceasta energie care este disponibila pentru vindecarea personala, acordaje si dezvoltare spirituala. Aceasta zona ce se afla aproximativ sub Marea Neagra este o zona a iubirii si compasiunii si este deschisa oamenilor de orice credinta sau orientare spirituala.

Binecuvantarile Reiki

Arta secreta a chemarii fericirii

Miraculosul medicament al tuturor bolilor

Numai astazi, nu fii suparat, elimina teama.

Numai astazi, nu fii ingrijorat, si fii plin de gratitudine

Devoteaza-te muncii tale

Numai astazi, fii bland cu oamenii

In fiecare dimineata si seara, impreuneaza-ti mainile pentru rugaciune.

Rosteste aceeste cuvinte in inima ta si canta aceste cuvinte.

Web design Romania